Sportkampen Limburg 2024


Hoe inschrijven & prijzen sportkampen Verdediging-Xtreme?

Als we moeilijke dingen proberen, kunnen we groeien en sterker worden

3 Redenen om een Samoerai te worden en je innerlijke krijger te ontdekken!

  • Krijg zelfvertrouwen en voel je supersterk
  • Ontdek hoe je beweegt en ontspant als een echte samoerai
  • Maak nieuwe vrienden en beleef te gekke superleuke momenten!

Het is niet altijd nodig om te winnen, want we kunnen veel leren van de reis

“Nee papa, ik vond ’t geen leuk sportkamp… ik vond ’t een heeel leuk sportkamp”

— L., Lightsaber sportkamp deelnemer ’24

“Mediteren vond ik op een of andere manier wel heel fijn. Je wordt daar rustig van”

— R., Aikido-Xtreme sportkamp deelnemer ’23

Attesten terugbetalingen sportkampen mutualiteiten

Info?

Graag meer info? Contacteer ons: contactgegevens

Wat moeten de kinderen meebrengen?

Het gaat niet alleen om het behalen van prijzen, maar ook om plezier hebben en nieuwe dingen ontdekken

Dagindeling Verdediging-Xtreme SPORTKAMP

dagindeling voorbeeld: dit kan een beetje variëren naar gelang de wensen van de kinderen

8:30 – 9:00 matten leggen en opvang (op een locatie waar we zelf geen matten moeten leggen starten we om 9u)

9:00 – 10:30 verdedigingssport Aikido & meditatie/ademhaling

10:30 – 10:45 pauze

10:45 – 12:00 sport & spel & Japan

12:00 – 12:30 à 13:00 middagpauze

13:00 – 14:00 verdedigingssport Aikido & meditatie/ademhaling

14:00 – 14:15 pauze

14:15 – 15:45 sport & spel & Japan

15:45 – 16:15 matten opruimen

We kunnen trots zijn op onszelf, zelfs als we niet altijd de beste zijn, zolang we ons best doen

Tijdens ons geweldige sportkamp voor kinderne in Limburg hebben we een spannend schema vol leuke activiteiten! Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

We beginnen de dag om 8:30 uur (of om 9:00 uur op een locatie waar we zelf geen matten hoeven te leggen). We leggen samen de matten neer en zorgen voor een goede opvang, zodat iedereen zich meteen welkom voelt.

Van 9:00 tot 10:30 uur duiken we in de wereld van verdedigingssport Aikido. We leren coole technieken en ontdekken hoe we ons kunnen verdedigen. Daarnaast gaan we ook aan de slag met meditatie en ademhaling, waarbij we leren hoe we tot rust kunnen komen en ons beter kunnen concentreren.

Tijd voor een korte pauze! Van 10:30 tot 10:45 uur hebben we even tijd om te ontspannen en een lekker hapje te eten of te drinken.

Daarna is het tijd voor sport en spel met een vleugje Japan. Van 10:45 tot 12:00 uur gaan we allerlei leuke activiteiten doen die je energie geven en je laten kennismaken met de fascinerende Japanse cultuur.

Na een verdiende middagpauze van 12:00 tot 12:30 uur (of tot 13:00 uur) gaan we weer verder met verdedigingssport Aikido en meditatie/ademhaling. We blijven werken aan onze technieken en leren hoe we innerlijke rust kunnen vinden.

Tijd voor een korte pauze om even bij te komen en op te laden. Van 14:00 tot 14:15 uur nemen we een korte break.

Daarna gaan we weer volop genieten van sport en spel, met opnieuw een vleugje Japan. Van 14:15 tot 15:45 uur beleven we allerlei avonturen en hebben we plezier met verschillende activiteiten.

Om 15:45 uur sluiten we de dag af en ruimen we samen de matten op. Een laatste moment om samen te werken en de dag op een leuke manier af te sluiten.

Zo ziet een dag op ons kamp eruit! We hebben een gevarieerd programma vol actie, plezier en interessante ervaringen. Ben je klaar om mee te doen? Schrijf je in en maak je klaar voor een geweldig avontuur!

Wanneer?

Kijk bovenstaand naar de affiches, indien er geen affiche staat is er voorlopig nog geen sportkamp in aantocht

Waar?

Kijk naar de bovenstaande affiches daar dit al eens kan afwisselen en we graag een geschikte plaats kiezen voor de geplande activiteiten van het sportkamp

Meer info over de locaties zelf vind je op onze contactpagina

Voor wie?

Kinderen van 6 – 14 jaar of afwijkend vermeld op de sportkamp-affiches

Sport & spel?

Vind jij vechtsporten leuk? Of sporten waarbij je leert verdedigen? Hou je ervan om te bewegen, rollen en te leren hoe je veilig kunt vallen? En wil je ook graag meer weten over Japan? Dan ben je op de juiste plek!

Kom en strek je armen en benen, want iedereen die iets wil leren over Japanse vechtsporten is welkom. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of niet, iedereen kan meedoen! We gaan samen plezier hebben, nieuwe dingen ontdekken en veel leren. Dus waar wacht je nog op? Doe mee en beleef een geweldige tijd!

Sportkampen voor kinderen in Limburg België

Bij Verdediging-Xtreme hebben we niet alleen plezier, maar ook sport en spel! We doen allerlei leuke activiteiten en spelletjes waarbij we de dingen leren die belangrijk zijn bij Aikido, zoals samenwerken, evenwicht houden, goed opletten en snel reageren. We ontdekken hoe we de bewegingen en ideeën van Aikido kunnen gebruiken tijdens het sporten en spelen. Zo leren we niet alleen nieuwe dingen, maar hebben we ook veel lol! Doe mee en ontdek hoe sport, spel en Aikido samen een geweldig avontuur vormen tijdens ons superleuke sportkamp!

Wat doen we?

Hou jij ervan om actief te zijn en nieuwe dingen te leren? Dan hebben we iets heel leuks voor jou! Bij ons kan je meedoen aan sportieve activiteiten waarbij je leert bewegen, zelfverdedigen en plezier hebt. We maken gebruik van coole Japanse vechtsporten en laten je kennismaken met de bijzondere cultuur van Japan.

Stel je voor: je komt binnen met een grote glimlach op je gezicht. Je beweegt je armen en benen, klaar om plezier te hebben en nieuwe dingen te leren. Samen met andere kinderen leer je gave bewegingen, rol je over de grond en ontdek je hoe je jezelf kunt beschermen op een veilige manier. Iedereen is welkom, ook als je nog nooit eerder iets hebt gedaan.

Tijdens deze geweldige ervaring leer je niet alleen nieuwe sporten, maar ook belangrijke dingen zoals doorzetten, aardig zijn voor elkaar en samenwerken. Je zult verrast zijn hoeveel je kunt bereiken als je positief denkt en je best doet.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar ons toe en laat zien hoe sterk je bent. Je maakt nieuwe vrienden, hebt plezier en wordt steeds zelfverzekerder. Doe met ons mee en ontdek de spannende wereld van bewegen, jezelf beschermen en de coole Japanse cultuur!

Waarom en nieuw?

Waarom je zou moeten meedoen en wat zo bijzonder is aan Verdediging-Xtreme?

Stel je voor: een kamp waar je zoveel plezier kunt maken! We hebben allerlei leuke dingen voor je gepland, zoals spelletjes en activiteiten waar je van zult genieten. En weet je wat zo cool is? Dit sportkamp is helemaal nieuw in onze streek! Dat betekent dat jij een van de eerste kinderen bent die het mag meemaken. Hoe gaaf is dat?

Tijdens het kamp ga je niet alleen lol maken, maar ook nieuwe dingen leren. We gaan je allerlei coole vaardigheden leren, je zelfvertrouwen vergroten en je helpen groeien als persoon. Het allerbelangrijkste voor ons is dat je je veilig voelt. Onze begeleider is geduldig, dus je kunt altijd op hen rekenen als je hulp nodig hebt.

En weet je wat nog leuker is? Je zult nieuwe vrienden maken tijdens het kamp! Samen gaan we avonturen beleven, lachen en fantastische herinneringen creëren. Dus waar wacht je nog op? Kom en doe mee want het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Wie zijn we?

Lees meer over de lesgever en trainer initiator van Aikido Ambiorix

Trainer Initiator Sport Vlaanderen erkend

Je mag altijd eens langs komen tijdens een van onze clubtrainingen

Annuleren van de inschrijving?

Gelieve ons dan een mail te sturen met de vermelding van welk sportkamp voor welk kind u wenst te annuleren met vermelding van de periode en de reden van annulering

Dit kan tot een dag voor de aanvang van het kamp. Er wordt dan een administratieve kost ingehouden van €12,5

Mediteren in ons kamp

Wist je dat mediteren iets heel speciaals is dat je kunt doen? Het is als een rustig avontuur waarbij je je gedachten even loslaat en innerlijke rust vindt. En weet je wat zo cool is? Mediteren heeft ook een link met Aikido!

Tijdens het mediteren kun je je even terugtrekken van alle drukte om je heen. Het enige wat je nodig hebt, is een rustige plek waar je lekker kunt zitten of liggen. Sluit je ogen en adem rustig in en uit. Probeer je te concentreren op je ademhaling en laat je gedachten gewoon voorbij drijven, als wolken in de lucht.

Net zoals bij Aikido, kun je je tijdens het mediteren voorstellen dat je in een kalme omgeving bent, zoals een prachtig bos of een rustig strand. Misschien hoor je in gedachten de vogels fluiten of het zachte ruisen van de golven. Dit helpt je om je nog meer te ontspannen en je gedachten tot rust te brengen

Ademhaling en stilzitten oefenen tijdens het sportkamp van Aikido Ambiorix kids 2023
Aikido Ambiorix kids meditatie sportkamp 2023

Mediteren kan je helpen om je beter te voelen en je gedachten te kalmeren, net zoals Aikido je helpt om jezelf te beschermen en sterker te worden. Het is als een superkracht die je in jezelf kunt ontdekken. Je kunt mediteren wanneer je je gestrest voelt, wanneer je je wilt concentreren op iets belangrijks, of gewoon omdat het fijn is.

Dus waarom zou je niet eens proberen te mediteren? Het is een bijzondere manier om jezelf te verwennen en innerlijke rust te vinden. Sluit je ogen, adem rustig in en uit, en laat je gedachten tot rust komen. Ontdek de magie van mediteren, net zoals je de kracht van Aikido ontdekt. Het is echt geweldig!

Getuigenissen sportkampen

Omwille van de privacy wetgeving werden personen niet herkenbaar weergegeven

“ik vond het mediteren na een paar minuten aangenamer dan ik dacht”

— R. kids clublid

“Dit is een eerste kampje waarvoor ik nogmaals terug kom”

— R. kids clublid

“Ze vinden het een zeer leuk kampje en of ze nog extra dagen kunnen komen?”

— Ouders kids clubleden

Welkom bij zelfverdediging-Xtreme!

Dit kamp is speciaal ontworpen voor kinderen die houden van sport en spel, maar die ook geïnteresseerd zijn in zelfverdediging en de coole traditionele Japanse krijgskunst van Aikido willen ontdekken.

Gedurende het kamp zullen we ons concentreren op de basisprincipes van Aikido, zoals balans, coördinatie en techniek. We leren hoe we ons kunnen verdedigen tegen verschillende soorten aanvallen. We zullen ook veel plezier hebben met andere activiteiten, zoals spelletjes en uitdagingen.

Belangrijk om te weten is dat we ons alleen zullen concentreren op Aikido en geen andere vechtsporten of extreme activiteiten zullen aanbieden. We zorgen ervoor dat de kinderen op een veilige en verantwoorde manier leren. Veiligheid is voor ons het belangrijkste!

Kortom, als je op zoek bent naar een geweldige sportervaring met een twist van Aikido en zelfverdediging, dan is ons sportkamp Aikido zelfverdediging-Xtreme de perfecte keuze voor jou! We hopen je binnenkort te zien op ons kamp.

Deelname aan start Aikido seizoen en reguliere trainingen

Eenmaal deelgenomen aan een Aikido sportkamp is het niet mogelijk om bij de start van het seizoen gratis proeflessen te verkrijgen. Er kan dan onmiddelijk ingeschreven worden

Tips, opmerkingen of vragen?

Heb je vragen over ons geweldige sportkamp? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met alle informatie die je nodig hebt. We willen dat je je helemaal op je gemak voelt en verzekerd bent van een fantastische sportervaring voor de kinderen. Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail vermeld op deze website. We kijken ernaar uit om van jullie te horen en jullie te verwelkomen op ons sportkamp!

top