G-Force


G-sport Aikido

G-sport is een term die gebruikt wordt voor andersvaliden die aan sport


“Ik voel dat ’t goed doet aan mijn spieren en dat ik wat soepeler wordt”

— G., G-sport deelnemer

Wil je een G-sport zelfverdediging doen die je uitdaagt, je zelfvertrouwen vergroot en je plezier geeft? Dan is aikido iets voor jou! Aikido is een Japanse krijgskunst die gebaseerd is op harmonie, respect en samenwerking. Je leert hoe je jezelf kunt verdedigen zonder kracht te gebruiken, maar door de kracht van je tegenstander om te buigen. Aikido is geen competitie, maar een manier om van elkaar te leren en elkaar te helpen.

Aikido is een sport voor iedereen, ongeacht je leeftijd, geslacht of fysieke beperking. Bij ons kun je op je eigen tempo en niveau meedoen, want we passen ons aan aan jouw mogelijkheden. We hebben al ervaring met g-sporters, die met veel enthousiasme en succes aikido beoefenen. Hun kinesisten en dokters merken het positieve verschil en raden aan om aikido te blijven doen. Het valt hen op dat het stretchen van de spieren deze personen meer soeplesse in hun spieren bezorgt.

Op het internet kun je tal van filmpjes vinden die laten zien hoe aikido ook voor mindervaliden een geweldige sport is. Aikido heeft vele voordelen voor g-sporters, zoals:

  • Het bevordert je balans, want het leert je hoe je je evenwicht kunt bewaren en hoe je kunt vallen zonder je te bezeren.
  • Het verbetert je flexibiliteit, want het leert je hoe je je spieren en gewrichten kunt ontspannen en strekken.
  • Het verbetert je gezondheid, want het is een goede manier om je lichaam te bewegen en je conditie te versterken.
  • Het verhoogt je zelfvertrouwen, want het leert je hoe je jezelf kunt verdedigen zonder geweld te gebruiken, maar door de kracht van je tegenstander om te buigen.
  • Het vergroot je plezier, want het is een leuke en uitdagende sport die je samen met anderen beoefent. Je maakt nieuwe vrienden en je hebt veel lol op de mat.
  • Het versterkt je mentale welzijn, want het leert je hoe je stress kunt verminderen, je concentratie kunt verhogen en je emoties kunt beheersen.

We nodigen je graag uit om een keer mee te doen met een gratis proefles. Je kunt ons vinden op verschillende locaties in Limburg. Let wel op dat sommige locaties trappen hebben, dus check even of de doorgang voor jou goed mogelijk is. Je kunt ons altijd contacteren voor meer informatie of om je aan te melden. We hopen je snel te zien op de mat!

Vragen? Kom langs en bespreek ’t zodat we kunnen zien wat de mogelijkheden zijn

G-sport Aikido