Dames@Aikido


Aikido is een ideale vechtsport voor vrouwen


Zoek je een cursus zelfverdediging voor vrouwen? Dan moet je Aikido zeker eens proberen

Techniek?

Dit is een verdedigingssport die voluit op techniek werkt. Bijgevolg tracht je met weinig kracht een oefening uit te voeren. Daardoor zijn vrouwen goed geplaatst om Aikido te beoefenen. Zij zullen veeleer op techniek werken, eerder dan het in brute kracht te gaan zoeken. Dit alles om een zo vloeiend en sierlijk mogelijke beweging te verkrijgen.

“Niemand doet hier aan Aikido! Alleen vrouwen doen aan Aikido!!”

Morihei Ueshiba

low impact activiteit?

Aikido is een Japanse krijgskunst die geschikt is voor iedereen, inclusief meisjes, dames en vrouwen. Het is een low impact activiteit, wat betekent dat er weinig tot geen belasting op de gewrichten is, waardoor het een veilige sport is om te beoefenen.

Energie van de tegenstander gebruiken?

Aikido gaat niet om het verslaan van een tegenstander, maar om het harmonieus omgaan met een aanval. Het richt zich op het gebruik van de energie van de tegenstander om hem of haar uit balans te brengen en te controleren. Dit maakt het een ideale sport voor iedereen die op zoek is naar zelfverdedigingstechnieken, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun lichaam en geest te versterken.

Aikido een veilige omgeving?

Voor meisjes, dames en vrouwen biedt Aikido een veilige omgeving waarin ze hun vaardigheden en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit, coördinatie en kracht. Daarnaast kan het beoefenen van Aikido ook leiden tot een vermindering van stress en een verbetering van de algemene gezondheid.

Aikido Ambiorix 2023 te sporthal Hirtheren Herderen
Dames bij Aikido Ambiorix te Herderen in 2023

Vriendelijke en ondersteunende omgeving

Dus als je op zoek bent naar een veilige, low impact sport die geschikt is voor iedereen, overweeg dan eens om Aikido te proberen. Het kan een geweldige manier zijn om jezelf zowel fysiek als mentaal te versterken, en om nieuwe vrienden te maken in een vriendelijke en ondersteunende omgeving

O-Sensei "Only women do Aikido"
O-Sensei “Only women do Aikido”

Vertaling van het artikel met Morihei Ueshiba:

O’sensei werd constant boos over de manier waarop zijn kunst verkeerd werd gelezen door Aikido-studenten van alle niveaus als hij er niet was.
Macho-stijl training was alledaags en de oprichter moet zich erg gefrustreerd hebben gevoeld door dit gebrek aan begrip van de kant van het algemene publiek voor Aikido – dat in die tijd bijna volledig uit mannen bestond. In een door testosteron gedomineerde gemeenschap verheugde Ueshiba zich over de trainingsstijl van de vrouw en het feit dat ze vrij was van de spanningen van het concurrentievermogen.

Aikido, The Art of Peace

Morihei Ueshiba- stichter aikido

Grensoverschrijdend gedrag hoort niet!

Vind meer info op onze pagina “Ethiek

Of Aikido wel iets voor jou is?

Lees dat op onze Q&A

Shihonage worp
Cindy gooit Edwin via shihonage